Bedrijfsopvolging

Home >>> Advies >>> Bedrijfsopvolging

Bedrijfsopvolging

K&G Advies is u van dienst in het hele traject rond de bedrijfsopvolging. Voor veel ondernemers is de overdracht van het bedrijf een ingewikkeld proces. Er zijn veel verschillende belangen, waarbij u de verhouding binnen de familie graag goed wilt houden.

Samenwerking met de opvolger – Meestal gaat er een periode van samenwerking vooraf aan de overdracht van het bedrijf. Voordat allerlei afspraken over inbreng, winstverdeling en overnamerechten worden vastgelegd in een onderhandse akte is het verstandig om eerst de financiële haalbaarheid van een overname door te rekenen. Wat is er nodig voor ouders? Welke ontwikkeling is wenselijk voor het bedrijf om voldoende toekomstperspectief te hebben?

Begeleiding van het overnameproces –  Vanuit jarenlange ervaring weten de adviseurs van K&G Advies niet alleen de financiële en fiscale aspecten, maar ook de emotionele kanten een plek te geven. Een goede communicatie binnen het gezin is van groot belang. Meestal vinden de andere gezinsleden het fijn dat het bedrijf doorgaat. Maar ook het pensioen van vader en moeder zit vaak nog in het bedrijf. Voor alle partijen moet er een financiële plaatje op tafel komen waar ieder zich in kan vinden.

Speelt bij u een vraag rond de bedrijfsopvolging?
Neem dan contact op met K&G Advies. Misschien kunnen we uw vraag direct beantwoorden of mogelijk een afspraak maken voor een oriënterend gesprek onder het genot van een heerlijke kop koffie.